tisdag 26 juli 2011

The Ultimate Pro

Idag bloggar jag hos Mians Scrap & Design om just det perfekta "verktyget" som man ska ha för att göra exklusiva och unika kort, lådor och kuvert mm. The Ultimate Pro.


Väskan kommer från Crafter´s Companion och har tio funktioner:

- Kort tillverkningVik perfekta kort med den lättanvända kortmallen. Varje skåra är märkt med kortmallnamn för att göra det enkelt.
- Kuvert tillverkningGör kuvert i alla former och storlekar med hjälp av stödlinjerna på kuvertmallen.
- Box tillverkningGör lådor i olika former eller storlekar med boxmallen. Lådan och locket kommer att passa ihop perfekt, oavsett vilken stil du väljer pga “box” och “lid” funktionen.
- Kuvertbox tillverkningSkapa unika dimensionella kuvertlådor för att passa kort med dekorationer och lager på lager kort mm.
- Dekorativ embossingEtt urval av populära modeller för att torrembossa på ditt kort och projekt. Olika former förekommer i hela väskan med dekorativa bårder och hörn samt popout mallar i form och dekorativa bilder.
- Popout och K-kort tillverkningGenom att kombinera funktionerna korttillvekning och de olika formerna kan du skapa en mängd popoutkort i olika former och storlekar. Popout formerna kan också användas för att göra K-kort.
- Rosett tillverkningDet enkla pinn-systemet tillåter dig att göra rosetter på några sekunder, i olika storlekar och med alla typer av band. Uppnår perfekt resultat varje gång.
- Inbyggd pappersskärareDen är tydligt märkt i inches och centimeter.
- FörvaringsfackI det praktiska förvaringsfacket kan du lagra allt du behöver ha till hands när du använder Ultimate Pro, inklusive papperstrimmaren och tillhörande extramaterial.
- TillbehörAlla extra tillbehör du behöver förvaras i väskan.

I väskan ingår:

- 2 st ergonomiskt utformade bigning och präglings verktyg med 3, 4 och 5 mm runda huvuden för prägling och ett falsben
- Linjal i både inch och cm som kan mäta och skära 12″ papper
- Pappersskärare som har ett utbytbart blad
- 3 st “pinnar” för att göra perfekta rosetter i olika storlekar och former
- Bruksanvisning på 24 sidor

Man kan säga att Ultimate Pro är en uppgradering och sammanslagning av de första lösa kuvert- och boxmallarna.

Nackdelar: Det tar en stund att lära sig om alla möjligheter och funktioner. Begränsat med bigningsskåror. Utgår oftast från A4 eller A5 papper.

Fördelar: Väldig smidig att biga snygga alster. Allt på samma ställe. Möjligheten att göra olika former och storlekar. Att man alltid kan få samma fina rosetter. Smidig att ha med sig på träffar. Att få lådan och locket i olika storlekar för att passa perfekt fast man har två lika stora pappersbitar. Att man kan göra tjocka kuvert.

Instruktionsbladet är på engelska, så det underlättar att köpa DVD-filmen som visar allt du kan göra med Ultimate Pro. DVD filmen är på över 2½ timme. Den hjälper dig att komma igång och det är en fullständig genomgång av väskan. Sedan finns det steg-för-steg visning av 12 projekt.

Nu har det även kommit 2 nya plattor som jag tycker är ett stort komplement till väskan. The Boxer och The Envelobox Creator. Med dessa plattor så är man inte begränsad till de storlekar som är i väskan.


The Boxer
Är en utökad bigplatta för att göra boxar. Ena sidan innehåller mätningar upp till 8 inches i 1/8″ steg, och baksidan mätningar upp till 20 cm i ½ cm åt gången. Linjerna vid varje kant är konstruerade på olika sätt för att göra det möjligt för dig att skapa anpassad storlek på lådorna. Använd bara två lika stora bitar av kartong, och den här plattan kommer att göra locket något större för att passa perfekt över din box bas. Designad att fungera med Ultimate Pro väskan men kan även användas som en fristående produkt.

Fördelar: Man kan även använda plattan som en vanlig bigplatta, som mätverktyg när man gör andra alster. Att det är både inch och centimeter på samma platta.


The Envelobox Creator
Gör matchande kuvert till dina 3-d kort. Denna platta kan användas till att göra hundratals olika kuvert storlekar upp till 8″x 8″ och 1″ djup, (platt, 1/2″, 3/4″ och 1″ djup). Perfekt för anpassade kort eller till boxar upp till 1″ djup. Designad att fungera med Ultimate Pro väskan men kan även användas som en fristående produkt. Den medföljande bruksanvisningen ger dig över 120 kuvertstorlekar vid varje av de 4 djupen.

Fördelar: Att det finns anvisning på så många storlekar i det medföljande häftet.

Till dom här två nya mallarna så finns det även en DVD som man kan köpa som visar tydliga instruktioner steg för steg på olika mallar. De skriver ut måtten och en person visar alla steg så man förstår allting. Videon är uppdelad i tre olika kategorier, nybörjare, normal och avancerad.


Crafters Companion har även ett eget papper som är speciellt användbart för kort, lådor och kuvertlådor. Det har en liten glimmer yta på ena sidan. Men det går med alla sorters papper. Men jag tycker att dom här papprena är perfekt för alla större projekt som man vill ha lite mer stadga i så de blir stadiga. Det är lite styvt och kraftigare. Papprena finns inte ute i webbutiken just nu men det går bra att ringa eller skicka ett mejl till mian@euromail.se.  

När jag var med Mians Scrap & Design till Leksand på Papperskraftmässan så satt jag och demade väskan och dessa två plattor. Ett av alsterna så gjorde jag där samtidigt som jag tittade på videon på datorn och resultatet blev så här: (ursäkta dåliga bilder)

Det blev ett 3 dimensionellt scenkort


Med tillhörande box


Som du förstår är möjligheterna oändliga, så låt fantasin flöda!

Dom här två plattorna tillsammans med väskan är det ultimata för att göra exklusiva, ovanliga, roliga….ja, listan kan göras lång med olika projekt.

Det var allt för mig. Hoppas ni har haft en bra sommar. Vissa kanske har börjat jobba igen, vissa fortfarande lediga.

Nästa bloggdag för Mians Scrap & Design blir den 19 augusti och då har skolorna börjat här. Får se vad jag hittar på för roligt att blogga om då.

Ha det gott!


2 kommentarer:

ulrika_m sa...

Jag gillar också Ultimate Pro och det här var ju en toppenbra beskrivning Lousan. Och vilket otroligt fint scenkort! Tappar hakan här hemma ... Kram!

Angelica sa...

Jag får nog plocka ner Ultimaten från hyllan och göra ett försök.
Scenkortet är ju hur läckert som helst!!!
Tack för de gulliga kommentarerna på min blogg.