fredag 12 augusti 2011

"Ska vi ta en fika"

Idag skulle Ingrid ha bloggat hos Mians Scrap & Design men jag har tagit hennes plats idag och Ingrid tar min den 19 augusti.

Jag har altrat en teask den här gången och använde mig av papper från Maja Design, Ska vi ta en fika! Det är dubbelsidiga mönsterpapper och på ett papper så är det en tekanna och tekoppar på. Så perfekt för detta projekt.

Allt material som jag använt mig av så finns i butiken att köpa, Mians Scrap & Design.

Jag tog en helt vanlig slät låda med fack i brun kartong.


Jag klädde den i två olika papper ur kollektionen som går i färgena brunt och lila och färgade sedan in alla kanter med Distress Ink, Frayed Burlap.Nere i vänstra hörnet så satt jag dit ett terecept som jag klippte ut från ett av mönsterpapprena.


Blommorna går i olika nyanser av lila och de band jag ihop i en liten båge. Rosetten band jag med hjälp av rosettbindaren i "The Ultimate Pro", som jag bloggade om den 26 juli, och fick bli i brunt organzaband och lila sidenband. I varje hörn så är det fyrkantiga dekor"nitar" från YouDo.


Bokstäverna är utstansade med en Tim Holtz die, Typeset. Jag markerade med en brun penna runt för att framhäva dom lite bättre. Kopparna klippte jag ut från ett papper och satt dit. Det understa är samma papper som på bokstäverna och den körde jag igenom en wellpapps"snurra".


Limmade dit ett spetsband runt hela lådan. Knoppen var i silver men den färgade jag lite med Alcohol Ink, Latte, för att få en liten annan nyans på den.Inuti lådan så tog jag ett papper med koppar på.


Klippte ut kannan från ett papper och satt dit. Textremsan som brukar finnas längst ner på mönsterpapper med namn på tillverkaren mm, så brukar vara användbara ibland. Här tog jag namnet på kollektionen och färgade in den lite och satt bredvid tekannan.


Undersidan tog jag den bruna sidan med tereceptet på. Klippte ut en blomma och limmade på nere i hörnet.


Nu har jag även fyllt asken med olika tesorter. Så nu ska det få njutas av både en låda och gott te i butiken.


Det var allt för mig den här gången. Nu har det regnat ett par dagar och jag tycker det känns som höst. Ruggigt och gula löv på björkarna som börjar blåsa ner. Nästa vecka börjar skolan så då ska rutinerna börja rulla igen.

Den 13 september så bloggar jag för Mians Scrap & Design igen och då får vi se vad jag hittar på för roligt.

Sköt om er och ha det gott!

4 kommentarer:

Kamilla sa...

ÅÅÅH wow så vacker den blev!
Nu måste det ju vara en fröjd att dricka te :)

Kram kram

Tigerblomma sa...

Jättefin låda, och som sagt man blir sugen på att dricka te.

pojjo sa...

super tjusigt :D
Sån låda vill ja oxå ha *ler*

Nu ligger du bland mina favoriter :D

Kram Johanna

Åsa/asamia sa...

Å vilken finfin låda!