onsdag 17 november 2010

Mässa & träff i Karlstad

Första helgen i oktober så anordnade ju Svensk Scrapbooking mässa i Karlstad och då hade de även en träff som jag deltog i. Jag var ju på den första gången i våras oxå och det var ju sååå roligt. Den här gången blev lika bra. En hel helg med scrapgalna deltagare. :)

Innan vi kom dit så fick vi en uppgift att göra ett ROSA kort som skulle innehålla ett rosa band i "valfri form". Det behövde inte vara formen som "rosa bandet". Mitt blev så här:


Basen är ett rosa cardstock sedan ett ceriset papper. Jag skar sedan ut en "rosa band cirkel" med min Silhouette i ett mönsterpapper från Basic Grey, lemonade pink fizz. Det ROSA bandet så tejpade jag på vänster sida med tre pärlor uppe och nere.


Dessa lämnade vi sedan kvar till försäljning och pengarna som kom in skänktes till Rosa Bandet kampanjen.

Jag hann ju bara vara med på två stycken utmaningar för det var ju shopping OCH såklart mingelbabbel med alla deltagare men jag blev supernöjd med att jag hann med dom jag gjorde. :) Den första utmaningen som jag var med på så var en LO-skiss. Färg och material var valfritt men det skulle synas att man inspirerats av skissen.


Fotona är tagna i High Chaparral i somras på mina två underbara barn. Jag printade ut dom i sepiaton. Grunden är ett brunt cardstock och det bruna mönsterpapperet är från Kaiser, old world. Mönster-papperet med skrift är från Prima, cavalier collection Riviera.


Journalingen har jag skrivit på ett fiberpapper och färgat in det lite med Distress Ink, vintage photo. Utstansade bokstäver i svart cardstock och till slut tre stycken tuffa knappar med knutet floss.


Den andra utmaningen hette "Bling it on" och då fick man skapa ett fritt alster. Det gick ut på att få det att glittra ordentligt. Glitter, glamour, guld och diamanter. Det kunde inte bli för mycket glitter. Jag kom ju då bara att tänka på min dotter. Hon och en kompis hade en riktig Hollywood eftermiddag en dag här hemma och såklart blev det några poser. Det blev en LO som såg ut så här:


Jag började med ett rosa cardstock. Mönsterpapperet är från Scissor Sister, dusty pink. Blingswirlen och den stora blomman är från Prima och det blev ju såklart lite glitterstickles här och där på dom.  Chipboardstickersen är från American Crafts, Lax, och glittrar så fint i cerise.


På knapparna så öste jag även på stickles för att sedan lägga på ett lager Glossy accent. Övrigt så är det blomma, brad, pärlor, och en dekorationsnål.


Vi avslutade lördagen med en "galakväll". Det var en god härlig buffé och en underhållande trubadur och lite övveraskningar. Den som ville fick sedan scrappa till midnatt.

Nästa mässa och träff i Karlstad blir i början på mars nästa år och jag.............vill såklart dit igen. :-D

Ha det gott!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina alster du har gjort. Skall också försöka åka på karlsta träffen till våren.

Kamilla sa...

ÅÅÅh WOOOW Lousan, helt underbart vackra alster, och så himla fiffigt med rosabandet cirkeln, jag trodde först det var en snöflinga :D
Kram kram

Maritha sa...

Så fint! Jag gillar råsabandet kortet. Så smart gjort!..

Layouterna är fina åxå förstås.