fredag 7 oktober 2011

3D blommor och Scrapboxing

Förra helgen så var jag på Svensk Scrapbookings mässa/träff i Karlstad. Jag följde med Mians Scrap & Design ner dit och hade en underbar helg med shopping, babbel och…..”lite” pyssel. ;)

Till Karlstad hade Mians med de nya underbara EkSuccess Dimensionell puncharna för att göra 3D blommor och nu har jag fått förmånen att testa dom. Så snyggt och enkelt det är. Det tog några ggr innan jag visste hur man skulle forma dom för att få den looken man vill ha. Det finns 4 st olika och jag har prövat Doily och Dahlia. Dahlian blev en favorit hos mig. :)

Det här är Doily:


Det här är Dahlia:


Jag stansade ut två remsor från ett 12″ mönsterpapper och limmade fast dom lite i nedersta kanten och la dom omlott. Sen rullade jag den, utan verktyg, med det mönster inåt som man vill ska synas när man vecklar ut blomman.


Jag tog blad för blad och vecklade och formade ut. Limmade lite “lopp pärlor” i mitten. Visst blev det snyggt! :)


Något mer som fanns på mässan som även kommer att finnas till försäljning hos Mians snart är Scrapboxing. Det är kartong och presentförpackningar som man kan dekorera.


En sån har jag också gjort nu och dekorerat med det som jag har stansat ut med puncharna.

Jag började med att måla den runt kanterna med Distress Stains, Walnut Stains.Punchen som jag har använt och limmat på sidorna är “Link Garland” punchen. Den stansar ut i två stycken olika storlekar.En annan punch jag har använt mig av är “Scallop Circle Layering” punchen. Man kan puncha ut i olika färger och lägga lager på lager eller använda den som jag gjort.


Så här blev det tillsammans med blommorna.Sen gjorde jag en tag som dekoration på framsidan.Alla papper som jag använt mig av kommer från Inkido. Övrigt så är det Peel-off stickers, band och pärlor. Stämplarna på tagen är Tim Holtz.

Imorgon, lördag, så är det mässa i Avesta. Då ska jag följa med Mians Scrap & Design och dema. Det ska bli jättekul.

Ha det bäst!


5 kommentarer:

Marja sa...

Snyggt! Häftig punch Var hittar man sådana??

Lousan sa...

Marja, dom finns hos Mians Scrap & Design. :)

Angelica sa...

Jaha.... en till sak på önskelistan:)
Jätteläckra blommor, puncharna hamnar på "måste ha" listan.
Lådan gillade jag verkligen!! Läcker!
Ha det bra!

BellaMio sa...

Wow, så mycket fint du skapat!!! gillade verkligen tagen på kartongen, himla snygg!!

Jag har förmånen att äga en av de där läckra 3D-blompuncharna och jag älskar min!!! Det blir så fina och annorlunda blommor...

Tack för titten!

Nina sa...

Vad mycket fint du gjort!!
de nya 3D stansarna stod jag och funderade på i Uppsala i helgen, men de fick inte följa med hem.