måndag 16 augusti 2010

Avslutningspresent

Jaha, det har ju även varit skolavslutning och nu är sommarlovet slut redan. Vi, föräldrar, kom överens om att jag skulle göra ett litet collage till min dotters fröken. Dotterns klass hade haft henne från förskoleklass och nu slutade de 4:an och ska få en ny lärare till hösten. Det här blev sent påtänkt så jag fick sätta mig ner och titta igenom lite foton bums på tisdagen hm hm före skolavslutningen. Började smått fundera om jag skulle göra ett minialbum när jag såg så många bra kort. När jag gått igenom alla foton så hade jag ca 60 stycken. Jaha, tänkte jag, hmm, hur gör jag då? Jag gör väl ett.....StOrT album då då. Så jag gjorde ett stort album med foton som sträckte sig hela denna period.

Jag började med att redigera, skriva ut och skära till alla foton...puh. Sen tog jag tjock kartong, ca 24x34cm, till själva pärmen och benvita kartongblad, 23,5x33cm, som ska vara inuti och på dom skar jag bort hålen. Stansade sedan nya hål med Bind-it-All. Placerade sen ut alla kort från 0:an till 4:an i datumordning.

På framsidans pärm så limmade jag dit Fancy Pants Design, Christmas Magic "christmas Carol". Eftersom pärmen var större än ett mönsterpapper så limmade jag papperet på mitten och målade sen översta och understa kanten med akrylfärg och limmade sedan fast en remsa med nätband och sedan mönsterpapper som blev över när jag skar av från sidorna. Stansade dom med en Martha Stewart stans, scallop dots. Baksidan målades även med akrylfärg. Distressade kanterna på pärmen och färgade in dom.

Bokstäverna, siffrorna och ramen runt fotot skar jag ut med silhouetten. Övrigt så är det en utstansad MS fjäril, utsansad Tim Holtz swirl, blommor, blad, charms, floss och en liten metall-
blomma.


Alla blad inuti så färgade jag in med Distess Ink, viiilket jobb. Alla mönsterpapper kommer från Me Mind´s Eye, Wild Asparagus. Övrigt så är det utstansade bokstäver, mini alphabet stickers från MLS och diverse dekorationer.

Nuuu började det krångla. Tidspress och trött. Distressade alla papper, limmade dit mönsterpapper och foton först på alla blad och sparade text och dekorationer till sist och det var väl tur för baksidan på första sidan vart upp och ner. Grrrr. Pillade snabbt bort fotona, vände bladet och limmade tillbaka dom. Så där sprack datumordningen.

Jaaaa och så ska man ju lära sig av misstagen.......tror ni att jag gjorde det??? NEJ!!! Baksidan på andra bladet blev också upp och ner. Jag gjorde som med första, pillade bort fotona och försökte så gott jag kunde att pussla dit dom när jag vänt bladet RÄTT!!!

Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde sen.......joo, baksidan på tredje bladet vart....upp och ner!!! Här gav jag nääästan upp meeen fortsatte. Det var onsdag och det skulle vara färdigt till på fredagen. :s

Till slut så var det bara att sätta ihop hela albumet med wire med Bind-it-All. Så från morgon till in på natten i två dagar hade jag scrapmaraton.

Sista sidan lämnade jag tom för där är meningen att jag ska limma dit sista skolavslutningen. Jag använde sedan min nya special-
beställda "handgjort av" stämpel för första gången på baksidan av albumet.

Det blev ett lååångt inlägg. Ni som orkade ända hit, bra gjort! Tack!!!

För övrigt så blev albumet väldigt uppskattat av fröken, barn och föräldrar. Det kändes jättebra!

Ha det gott allihop och hoppas att ni har haft en bra sommar.5 kommentarer:

A'laEmmeli sa...

WOOOOOW! Vilket jobb! Vilken otroligt fin present, jag skulle blivit tårögd av lycka om jag fick ett så fint album! :) Va duktig och påhittig du är! Så fint!

Jag har oxå precis köpt en sån stämpel som du har men det blev med en blomma istället - jättefina tycke jag! :)

Kram

Emmeli ♥

Petra sa...

Ojojoj vilket jobb du lagt ner. Och att du fick ihop det så snabbt. Jättefint minne till fröken. Det förstår jag verkligen att hon uppskattade.
Ha en bra dag.
Kram
Petra

Sophie sa...

Vilket underbart album!! Otroligt uppskattat förstår jag!

Annelie sa...

Oj oj, bra kämpat. Måste tagit låååång tid. Jag älskar album och det här är verkligen fint!!!

Cornelia sa...

Vilken fantastisk present!!!