lördag 24 juli 2010

MidsommarCrop

Nu ligger jag lite efter i bloggandet som så mycket annat. Det är första dagen som vi har haft det svalt här med liite regn. Det har ju varit en supersommar hittills.

Det var en CyberCrop på Svensk Scrapbooking i midsomras och det är ju ett tag sen. Man kunde vara med i 14 utmaningar mellan den 18 juni och 27 juni. Jag deltog i 5 st. Det var min första CC men inte den sista och det var suuperkul.

Den första jag deltog i var "Sju sorters blommor" och det skulle vara ett kort. Den utmaningen vart krånglig för många för det skulle vara "olika" blommor. Man fick använda max tre av samma sorts blomma men då måste samtliga sju blommor vara i olika färg. Använde man sju olika blommor så fick de vara i samma färg.


Basen är ett lila cardstock. Mönsterpapperet är från My Mind´s Eye, Wild Asparagus. Bakgrundsstämpeln med texten är från Stämpelkällan och är stämplad med Distress Ink. Motivstämpeln är från Bildmålarna och är färglagd med Distress Ink.

Övrigt så är det utstansade swirls, stickles, rhinestones, blommor, brads och floss.

Nästa utmaning var "Kortskiss" och då skulle man skapa ett kort utifrån en skiss. Så här blev mitt resultat...


Basen är ett brunt cardstock och mönsterpapperet är från My Mind´s Eye, Wild Asparagus. Motivstämpeln är från Stämpelboden/
Vilda Stamps och är målad med Distess Ink. Bakom motivet så är det en bit cardstock och framför en utstansad grästuva. Motivet är ditsatt med 3d kuddar så att en tag fick plats bakom och den är distressad med Distress Ink och stämplad med en grattis stämpel av okänd tillverkare.

Övrigt blommor, brads, pärlor och metallfjäril.

3:e utmaningen var "Bokmärke" och då skulle det altras. Man skulle göra ett bokmärke och fylla det med bokstäver som ord eller bara huller om buller.


Där blev basen också ett brunt cardstock. Mönsterpapperet är från Prima Marketing, Cavalier Collection "Riviera". Sen tog jag två remsor av ljusbrunt cardstock och limmade dit två ord med utstansade bokstäver. Resten av bokstäverna så limmade jag dit huller om buller.

När dottern såg den här så sa hon att hon ville ha den och då fick det bli hennes initialer högst upp. Sen ett litet sidenband som pricken över i:et.

Nästa utmaning  blev "LO-skiss" och då skulle man skapa en layout efter en skiss. Min blev så här:


Basen är från We R Memory Keepers, MVP Collection, "Tyson". Remsorna har jag skurit från "Mantle" från samma collection som jag har målat med Distress Crackle Paint, Rock Candy. Titeln har jag på tunna 3d kuddar.

Övrigt en fotboll och ett par fotbollsskor som dekoration och en liten rund journaling. Fotot är på min son från Svenska Landslagets fotbollsskola 2009.

Den sista utmaningen och den pillrigaste som jag deltog i var "Minialbum i midsommarform" och då var det alter som gällde. Man skulle skapa ett minialbum i annorlunda form och man fick välja på jordgubbe, midsomarstång, fiol, sill, snaps, groda, kråka och blomster. Jag kollade in lite vad de andra gjorde och så tänkte jag att jag skulle försöka med något som ingen annan hade gjort. Vad tror ni att jag gjorde? .......... Hmmm..........

Jo, en midsommarstång!


Här har jag gjort stommen av bambupinnar och en fot av en enbit. Stången klädde jag först med grön juteband och sedan grenar med löv från You Do och ett blå/gult sidenband från sida till sida. Kransarna är då gjorda som album med 6 blad i varje ihopsatt med en öppningsbar ring. På ena kransen står det Midsommar och på den andra 2010.


Här är själva albumet som består av 6 blad som inte är dekorerade med foton mm ännu. Fronten är dekorerade med blad från You Do, blommor, utstansad Martha Stewart fjäril och tiny alphas från Making Memories. Okänd tillverkare av mönsterpapperet.

Det var alla utmaningar jag deltog i och det blev en veckas väntan att få se vilka som vunnit alla dessa utmaningar. Det blev ca 800 bidrag anmälda. Jag väntade mig inte att jag skulle vinna men............... tänk, det gjorde jag. Jag vann med min midsommarstång. Gissa om jag vart glad. :-D
Priset blev ett block med mönsterpapper, blommor och blad men det har iiinte anlänt till mig ännu.

Gå gärna in på Svensk Scrapbooking´s galleriet så får ni se alla bidrag. Alla vinnande bidrag presenterades även på Svensk Scrapbooking´s Webb-Tv.

Ha det så gott allihopa!


4 kommentarer:

Maritha / Dilorf sa...

Kanonfina alster, Vännen!!

BellaMio sa...

Oj så många fina alster du hann med!!! Gillar speciellt fotbolls-killen, men alla är fina!

Kramis :)

Anonym sa...

Hej vännen!

Jösses amalia vad du har hunnit med dig!! Superfina alster! =)

Vill tipsa om att jag har en utlottning nu på ett par superfina örhängen i form av änglavingar som även är tokfina att använda till scrapping. Haka på du oxå, den finns i min nya blogg! Du hittar länk i min scrapblogg om inte annat!

Ha det gott, kraman Ulrica

HelenaN sa...

Å så läcker layouten är - så där härligt kill-ig och sportig.
//HelenaN