lördag 20 mars 2010

Mässa/träff i Karlstad

Svensk Scrapbooking anordande sin första träff och mässa för första gången 6-7 mars och jag är jätteglad att jag anmälde mig och åkte. Det var ju även min första träff och det var ingen liten träff och jag åkte dessutom själv, förutom man och barn då. Jag kände ingen förutom dom man lärt känna lite från forumetSvensk Scrapbooking och det var jättekul att få träffa dom IRL. Det var ca 50 tjejer på träffen och det var över 1000 besökare på mässan som hade 14 utställare.

Tiden gick ju för fort som vanligt när man har kul. Lite småstressigt kändes det för det var mycket intryck och mycket man ville hinna med. För det första umgås med alla underbara tjejer, scrappa, shoppa och bara njuta mm. Däremellan så skulle man hinna äta också.

Vi åkte ner redan på fredagen för jag hade bokat hotell för hela helgen så vi skulle få en liten minisemester hela familjen. Jag hade kollat lite på internet om Karlstad så karln och barnen skulle säker få kul dom också. Vi kom fram ganska sent så det vart inte mycket mer än lite tv-tittande och sen sova. Träffen skulle ju börja kl 10 på lördagen.

Jag trodde att jag skulle hinna med och scrappa såå mycket men...........ja, lite blev det iallafall. Det var 10 utmaningar som man kunde delta i och jag tog mig an 4 av dessa. En av dom var en namnskylt som vi fick göra innan vi kom till träffen.


Här fick jag ju användning av min underbara silhouette. Jag skar ut en ram och sedan mitt namn och "nick" som jag har i forumet. Enkel men.....helt ok.

Vi var uppdelade i två rum. När vi kom in i rummet så stod en goodiebag på varje bord som innehöll stämplar, askar mm och ett cd fodral som ingick i en av utmaningarna som jag deltog i.

Längst ner i det vänstra hörnet hade jag mitt pysselbord.

Det tog ett tag innan jag kom igång på lördagen. Efter all nervositet och pirr så var det som om luften bara, phu....pös ut. Men sen efter ett tag när man fått babblat och shoppat lite så gick det bättre.

Jag började med att altra cd fodralet. Här är framsidan:


Jag färgade in alla kanter och skar till ett papper från Glitz Design, Glam Music, och limmade på. Satt dit blomma, band, raindrop, pärlfloss, brad och en biljett. På biljetten så tänkte jag att det skulle skrivas vad det var i fodralet men lämnade det tomt för tillfället.

Baksidan av fodralet såg ut så här:


Där tog jag andra sidan av samma papper plus en remsa av den mönstrade sidan. En till biljett som man kan ha en hälsning på eller ett tillägg till skivan. Stämplade även ett svagt tryck av Urban Textures från Tingtura Design.

Sen var det inte mycket tid kvar innan utmaningarna skulle lämnas in så det fick bli något enkelt. Jag tog mig an utmaningen bingobrickan och då blev det raden brads, bling, band och knappar.


Utifrån de materialet så gjorde jag ett kort. Enkelt rakt upp och ner. Inget extra för ville ju hinna lämna in innan tiden gick ut. Stämpeln köpte jag under lördagen och är från Inkido. Brads i hörnen. Ett band med några ditlimmade rhinestones. Knappar och knytet floss.


Under båda dagarna så var det även olika korta föreläsningar. Man hade även möjlighet att boka sig för 15 eller 30 min massage och det bokade ju jag förståss.

Vi avslutade lördagen med en Galakväll. Först samlades vi och gick igenom utmaningarna. Några vinnare korades och så visade dom lite bilder som var tagna under dagen.

Här är Micke och Helena som var ansvarig och hade gjort allt det här möjligt.

Här har vi Micke, Anna, Mia, Maritha, Jenny och så jag.

Efteråt avnjöt vi en härlig buffé som inte gick av för hackor. Det var bl a varmrökt regnbågslax från Gustava med pepparrotscréme och tjälknöl på vilt marinerad nötfransyska med lingoncréme.

Här sitter vi alla deltagare, utställare och teamet och avnjuter middagen.

Trubaduren Johan Andersson stod för underhållningen, känd från filmer som Smala Sussie och Bröllopsfotografen samt från kvintetten Starboys. Himmel vad vi fick skratta. Han var superbra.
Här är en länk till ett litet filmklipp som jag tog med mobilen: Johan Andersson


På söndagen började vi redan kl 9 så vi skulle hinna något, för dagen skulle avslutas kl 15. Lite shopping blev det ju även den här dag men det var lättare att komma igång och pyssla.

Jag deltog bara i en utmaning på söndagen och det var i utmaningen gråskala. Man fick skapa ett kort eller en LO där endast fotot eller stämpeln fick vara i färg. Materialet fick endast vara i svarta, vita eller gråa kulörer. Jag skapade En LO med sv/v foton på mina älskade barn. Jag har ju endast gjort en LO förut och den tog ca 1 ½ dag att göra så det det här skulle bli en utmaning. Whips, så hade ca 2 tim gått och jag var färdig. Yeey, vad stolt jag var och nöjd blev jag.


Det var ju här som jag förälskade mig i dom här bling swirlsen. Helt underbara. Så swirlsen, det vita organza bandet och dom gråa foamstickersen så köpte jag på mässan.

Blommor med knappar, pärlfloss och en dekonål fick pryda det vänstra hörnet. På bandet satt jag en ribbon slide och på två av bokstäverna så limmade jag fast några pärlor. Även pyttesmå pärlor i varje hörn på fotona.

Resten av tiden så blev det mingel, lunch och städning. Innan dagen avslutades hade vi en samling för av kora några vinnare och prata allmänt om hur helgen hade varit.

Häromdagen så damp det ner en glaaad nyhet på forumet och det var att den 2-3 oktober så blir nästa träff/mässa. Gissa om det var många som blev glada och en av dom var ju såklart jag. Datumen blev genast bokade i min almanacka. Karlstad, here I cooome!!!


Karln och barnen då. Jo, dom hade en superhelg dom också. Dom var så upptagna så dom hade inte ens tid att komma och hälsa på mig. Dom var på Nöjesfabriken i
Leklandet och Bowlinghallen på lördagen. På söndagen var de och badade och bowlade igen. Då på bowlingen träffade de Jörgen Jönsson från Färjestads ishockeylag och då fick de fribiljetter av honom till nästa match.

Vi hann nästan bara komma hem så frågade barnen: "När kan vi åka dit igen?" Gott betyg, eller?
Jag frågade dom i veckan som var om de skulle vilja följa med i oktober eller om jag kanske skulle fråga syrran om hon ville följa med men då sa dom: "Ja men, viii då?".

Oj, det här blev ju nästan värsta långa storyn. Hoppas ni orkade läsa till slut.

Sköt om er alla och ha det gott.

4 kommentarer:

Anki sa...

Ja, vilken rolig helg vi hade. Den kommer jag sent att glömma. Vad roligt att få läsa din beskrivning av det hela. Själv har jag inte bloggat mer än alstren. Du får väl ta med dig både syrran och familjen i höst då.

Man såg så otroligt många vackra alster under helgen så det var svårt att komma ihåg alla. Dina var i alla fall jättefina alla tre.

ulrika_m sa...

Åh vad roligt att läsa om den härliga helgen! Jag vet inte riktigt vart min tid tog vägen, jag hade så fullt upp med saker runt omkring så jag hann aldrig hälsa på alla och scrappa blev det nästan ingeting av för mig ... vi satt ju i olika rum men i oktober ska jag se till att hälsa ordentligt! :D Jättefina saker du hann med att göra. Kram!

Sofia sa...

Ååh, vilken härlig läsning!! Jättefina alster gjorde du under helgen. Jag längtar massor till oktober!

Tesa/Therese sa...

Kul att läsa och riktigt kul att se klippet med Johan. Satt i det andra rummet på träffen och är redan inbokad på nästa träff i oktober:)
Jättefint album du har skapat *pekar uppåt*
Kram Tesa