tisdag 7 juni 2011

Premiär på Mians blogg

Idag är det min bloggdag hos Mians Scrap & Design och det är mitt allra första inlägg där som inspiratör. Idag blir det lite tips och trix med en beskrivning på ett ljuskort som jag tycker är en väldigt bra “gåbort” present. Det blir lite skärgårdsstil nu när det är sommar, sol och bad. Den som vill, kan gå in i Mians blogg och se en lite annan presentation av mig själv också.

Börja med att göra asken som ljusen ska ligga i.
Ta cardstock/kartong i storlek 20cm x 22cm.
Biga långsidan vid 8cm, 10cm, 18cm och 20cm.
Biga kortsidan vid 2cm, 4cm, 16cm och 18cm.


Klipp bort hörnen som bilden visar.


Snedklipp hörnen på klaffarna som bilden visar.


Nu till själva kortet. Ta cardstock/kartong i storlek 24,3cm x 15cm. Biga vid 11cm från båda kortsidorna.


Färga kanterna på både kort och ask. Skär till mönsterpapper och dekorera sidorna som kommer att synas. På insidan av asken kan du nu rita fönstret på fri hand eller efter en mall och klipp/skär sedan. Färga kanterna.


Nu är det bara att sätta ihop allt och dekorera efter tycke och smak.

Så här gjorde jag:
Jag har använt mig av Maja Designs nya kollektion Skärgårdsliv. Helt underbara papper. Stämpeln, okänd tillverkare, har jag färglagt med Tombow pennor. Uppe till höger har jag klippt ut flaggorna och ankaret och satt ovanpå samma bild så att det blir lite mer effekt. Nätet har jag faktiskt tagit det som har varit runt en fruktlåda. Jag tyckte det passade perfekt som ett fisknät. Övriga dekorationer: fyr, fiskbrads (som jag har använt för att fästa nätet) och fiskcharms.


På baksidan klippte jag ut två bitar från mönsterpapperet.


Jag har klippt ut bilder från mönsterpapperet och dekorerat på mitten och satt dit en dekorationslivboj. Banden har jag limmat under mönsterpapperet som stänger kortet. Jag har även ett band för att öppna toppen av asken.


Tagen har jag gjort av samma cardstock. Ett av var färg. Stämpeln är från Inkido. Till fönstret har jag tagit en bit gelatinblad. Jag tycker det är så snyggt mönster. I hörnen så har jag droppat lite Glossy accents från Ranger så att det ska se ut som vattendroppar.

Så i det hela så har jag använt mig av 2st cardstock och 2st mönsterpapper från Maja Design, Skärgårdsliv.Det var allt från mig idag. Nästa bloggdag för Mians blir den 1 juli.

Ha det gott i den superheta sommarvärmen.


5 kommentarer:

Tina sa...

Skepp O´hoy- så flott du kastat ankar, kära Louise!!! Snyggt jobbat- blir sugen att tänka marina tankar jag också-

Nästa bloggdag ser jag redan fram emot- det står att den redan varit- fnitter- du har nog också fått lite solsting- eller- det kanske blir 1:a Juni 2012- hoppas dock på 1:a Juli-

Grattis till snyggt jobb!

Proffsiga du ;)

Lousan sa...

Tack Tina!

Jag har nu ändrat månaden till juli för så länge ska det väl inte dröja som till juni 2012. ;)

Anonym sa...

Underbar ask

Anonym sa...

Underbar ask

yvve sa...

vilket härligt somrigt ljuskort, jättefint.