fredag 25 november 2011

Kursalster

Idag är det min bloggdag hos Mians Scrap & Design. Skrev i förra inlägget att det skulle bli en layout från träffen i Karlstad men jag tar det här först.

I lördags så hade jag kurs i butiken för några av Enköping kommuns anställda. Vi gjorde fyra alster och alla gick i julens tecken. Två stycken kort, en tag och en tändsticksask.

Det här var första gången som jag höll i en kurs så det var nervöst men jag tyckte att det gick........bra. :)

Vi började med att göra ett stafflikort i formatet 4″x4″.


Mönsterpapperet är från Reprint, Tomte Collection. Stämpeln är också från Reprint. Det är bara en del av stämpeln. Skar den så att den skulle bli lite mindre.


Blommorna är stansade med punchar från EkSucces. Grenkvisten är stansad med en punch av Martha Stewart. Övrigt så är det knapp, stickles och acryldroppe.

Andra alstret så blev ett three-fold card.


Tomten är från ett pappersark av Reprint, Tomte Collection. Textstämpeln är från Maja Design.


På kanten på svarta stommen så har jag använt mig av en kantstans från Martha Stewart. Övrigt så är det bara lite stickles glitterlim.

Nästa alster så blev det en tag. Jag gjorde två stycken olika så de fick se.


Bilderna är från ett klippark från Reprint, Angels- och Tomte collection.


Blommorna är stansade med punchar från EkSucces. Kvistarna är stansade med Martha Stewart punch. Övrigt stickles, juteband, knapp, akryldroppe och lite “trassel”.

Sist men inte minst så fick de klä in och dekorera en tändsticksask.


Papperet är från Maja Design, Vinterglädje.


Snöflingorna är utskurna med Cameo:n i ett mönsterpapper från Maja Design, Det är kyligt ute. Övrigt stickles och spetsband.

Vi hade en viss tid att passa så alstrena är mer eller mindre dekorerade. Det för att dom skulle få hinna pröva på lite olika saker.

Är även ni intresserad av att ha en egen träff av något slag. Hör av er till Mians Scrap & Design. Dom anordnar era egna träffar/kick off/möhippor/barnkalas mm efter erat önskemål.

Snart är det första advent och äntligen får vi tända lite ljus. Hoppas att det gör så att det blir ljusare i det här gråa och mörka vädret.

Ha en underbar helg!

torsdag 24 november 2011

Namnskylt

Vi hade en utmaning innan vi kom till träffen i Karlstad som Svensk Scrapbooking anordnade i oktober. Det var som vanligt, namnskylten. Vi fick skapa den hur vi ville förutom att den skulle vara rund.


Jag använde mig utav en dies från Tim Holtz, Weathered Clock. Jag stansade ut den i kartong och målade över med Distress Crackle Paint, Picket fence. Heeelt underbar färg. Tog lite försiktigt med Distress Ink, Vintage photo, på kanterna sedan.


Namnen skrev jag ut i Silhouetten och hade lite Stickles ovanpå. Bakgrundspapperet är av okänd tillverkare.


De två stora blommorna är från Prima. Säkerhetsnålen, tassel, kedjan och pinsen är från Tim Holtz. Övrigt så är det en fågelburcharm, blommor, blad, pistiller, brads och pärlfloss.

Nästa inlägg så blir det någon av layouterna som jag gjorde på träffen.

Tills dess ha det bäst!

onsdag 23 november 2011

Karlstads mässan/träffen

Jag har lite obloggat så nu ska jag försöka hinna ifatt det lite. I oktober så var det Svensk Scrapbooking mässan/träffen i Karlstad igen och jag var ju given där.....såklart. ;) Har varit med alla gånger de har anordnat den träffen och jag kommer absolut att åka dit i mars igen. :)

Den här gången fick jag följa med Mians Scrap & Design igen så jag slapp ta tåget. Mians skulle ha demonstration av den nya digitala skärmaskinen ,Cameo, där hela helgen så Mian hade lekt lite och gjort den här underbara väskan till mig.


Motivet är utskuret med Silhouetten i Heat Transfer, flocked, och sedan påstruken med varmt strykjärn.


Det ser lite ljust ut men motivet är rosa och i mjukt material.


Hangarounds.....hmm, ja det är vad jag/vi är runt bossarna. ;)

Det här blev shoppingbagen hela helgen. :)
Om den fylldes........ja, litegrann. ;)

Det jag fick ihoppysslat under den här träffhelgen så kommer i kommande inlägg.

Ha det gott!

söndag 13 november 2011

Finska lejonet

Igår satt jag och lekte med den nya underbara Cameon, en digital skärmaskin. Jag ska blogga om den i ett senare inlägg. Jag tänkte att jag skulle göra något till gubben min, på farsdagen. Så jag tog och skar ut något som skulle se ut som "Finska lejonet" och strök på det på hans nya blåa Adidas tröja.


Visst blev det snyggt. Sååå roligt att kunna göra sina kläder lite speciella. Om han tyckte om den...., jag tror det. Just nu så sitter han och tittar på ishochey, Sverige-Finland. Vilka han hejar på....., Finland. :o. Vilka som vinner....., Sverige 4-3. Hahaha!!! Yes! ;)


Lejonet är skuren i Heat Transfer Material, Flocked. Det har en mjuk yta. Sedan har jag strukit på den på tröjan.

Hoppas ni har det bra. I veckan har dom lovat lite snö. :/
Vi får väl se.

Ha det så gott.

lördag 12 november 2011

Modern Talking gör comeback

Förra nyåret var vi på 40-års fest. Det var min svägerska som fyllde år och när hon var yngre så var Modern Talking hennes favoriter. Så det var bara att försöka få dit dom för en återförening och framföra en låt, "You´re My Heart, You´re My Soul".

Så här ser de ut idag ;)


Det understa mönstrade papperet kommer från Basic Grey, Sugar Rush. Det andra är från Inkido, Autumn Wardrobe.


Det rosa papperet är spill från det rosa/röda papperet som jag har satt lite thickers och stickers på.


Blommorna är klippta från det blåblommiga papperet.


Ovanpå blommorna har jag lagt på ett lager Glossy Accents.


Dom hade lite ovårdat hår men sjunga, det kunde dom ;) Hon blev väldigt glatt överraskad och ett gott skratt, det fick vi allihopa.


Mina svägerskor bor i Finland och nu, idag, skulle vi vilja ha varit där men hade inte möjligheten. Det ska nämligen vara dop där. Den andra svägerskans "lilla", ska få sitt/sina namn. Hon ringde och kollade om vi var hemma igår för vi har en tendens att överraska när de minst anar det. Men inte den här gången. Tyvärr. :(

Idag har det varit ruskigt och riktigt kallt ute. Hoppas ni har det varmt och mysigt inne.

Ha det gott!

fredag 11 november 2011

Gran i miniformat

Inatt hade jag kreativt kaos i huvudet. ;)
Låg och funderade om man skulle kunna använda EkSucces dimensional flower punch till något annat, som jag bloggat om här. Det måste finnas något….

Efter en stund så utvecklades en liten gran.

På eftermiddagen idag så frågade Mian, på Mians Scrap & Design, om jag hade något jag kunde blogga. Hmmm,…..det var bara att sätta planen i verket. Gjorde en “krans” prototyp för att se om det skulle gå och det såg ut att göra det, så….

Här är resultatet:


Jag har alltså använt mig av EkSucces dimensional flower punch. Stansade ut fyra hela remsor 12″ papper från Inkido, Mathea. Färgade in baksidorna med Distress Stain, Peeled Paint. Den översta kransen är en lite kortare remsa och den yttersta spetsen har jag klippt av. Som matta har jag även en blomremsa och en plaststjärna på toppen.


Det var en liten snabb bloggning med ett ihop”krafsat” alster som jag även har bloggat hos Mians Scrap & Design idag.

Ha en riktig härlig helg allihop. Till nästa gång….

Ha det bäst!

lördag 5 november 2011

Gifta 50 år

Det här enkla kortet följde med tavlan som jag bloggade om i förra inlägget här.


Jag har använt mig av samma mönsterpapper som till tavlan. Butterfly Gardens från Pink Paislee.


Här har jag limmat dit en bild med två ringar i en metallhjärteram. Ovanpå så har jag satt ett lager med Glossy Accent och lite Stickles runt om.


Bilden är från ett klippark från samma papperskollektion. Övrigt så är det spets och några rhinestones.

Idag så kommer systeryster hit och då blir det julkortstillverkning och annat pyssel hela dan.

Ha en trevlig helg!

fredag 4 november 2011

Guldbröllop

Min mamma och pappa firade guldbröllop i september och då hade jag gjort en canvas tavla till dom från oss barn.

Året var alltså 1961 när de gifte sig. De bodde i Finland och pappa var 23 år och mamma 18 år. Men man var inte myndig vid 18 år den tiden så mamma behövde tillstånd för att få gifta sig. Som klockan visar så gifte de sig kl.13 den dagen.


Mönsterpapper som jag använt mig av är Butterfly Gardens från Pink Paislee.


Klockan är stansad med en Tim Holtz die, Weathered Clock. Färgade in den med Distress stain, Vintage photo och målade sedan på lite Distress Crackle Paint, Rock Candy.


Den så kallade bokens pärm och blad har jag stansat ut med Vintage Valise diesen från Tim Holtz som ska vara en resväska egentligen. Men här stansade jag ut ett stycke i kartong och två stycken i papper från en gammal bok och vek dessa på mitten och satt ihop så att det skulle se ut som en gammal bok. :)


Siffrorna är stansade med en Tim Holtz die, Vintage Market, och färgade med Distress Ink, Vintage Photo. Den ljusa blomman har jag stansat i samma mönsterpapper med en retrostans från EkSucces och en metallbrads i mitten. De aprikos/rosa blommorna är från Prima.

Hela dekorationshänget med charmen är olika delar från Tim Holtz. Likaså den lilla taben är från Tim Holtz diesen, Tiny Tabs and Tags.


Flourishen är stansad med en dies från Tim Holtz, Elegant flourishes. Målad med Crackle paint, Vintage Photo och lite Distress Stickles ovanpå. Hjärtat kommer från Panduro.


Metallhörnen kommer från Tim Holtz. Övrigt så är det eyelets, brads, tickets och en fjärilscollage bild.

Den här canvastavlan blev jag jättenöjd med och min mor & far blev jätteglada. Vi överraskade dom med att ta ut dom på middag och sedan en fika/fest hemma hos dom på kvällen. Det var mor, far, barn och barnbarn.

Så här såg dom ut när vi var och åt den dagen <3 :


Jag gjorde även ett enkelt tillhörande kort men det bloggar jag om imorgon.

Tills dess ha det bäst!

tisdag 1 november 2011

Kreativt kladd!

Jag bloggar hos Mians Scrap & Design idag och igår kladdade jag verkligen heeela dan. Och inte gick det nå bra heller men här kommer iallafall resultatet av en canvas tavla.

Det började bra den skulle vara vit med inslag av brunt, lite svart och eventuellt lite grönt mm. Efter ett tag så sket det sig och det målades på lite mer. Det vart inte heller bra så jag målade lite till, nu blev det…..KaTaStRoF!!! Men det var bara att köra på. Till slut så blev den skimmerbrun.  :)  Så alla tekniker som jag hade tänkt använda mig av blev inte av.


Först så grundade jag med lite gesso. [ plus lite andra färger sen. ;) ]. Limmade sedan dit två utstansade Weathered Clock av Tim Holtz. Jag blandade sedan akrylfärg, brun och pearl, och målade över allting i omgångar för jag gjorde mönster samtidigt med olika material på akrylfärgen. T ex punchinella, mesh, bubbelplast och en massa olika stämplar. Ovanpå klockorna målade jag sedan med Distress Stains och den nya underbara färgen Picket Fence.


Flourisherna är stansade med en dies från Tim Holtz, Elegant flourishes, och målade med brun akrylfärg och sprayad med lite egengjord mist av vatten och perfect pearl, guld.


Formade en bit foam clay, vit färgsatt med lite brun färg, och stämplade med en stämpel från Tim Holtz, giggle, och en bård runtom från Autumn Leaves, On the edge.


Blomman är gjord av Ek Succes dimensional flower punch. En bingobricka från Maya Road i mitten med en tvåa som står för mina två barn.


Pappers”spetsen” under fotot är också gjord med en Ek Succes dimensional flower punch. Mönsterpapperen är från Basic Grey, Little black dress. Runt fotot har jag även stämplat med en bårdstämpel från Autumn Leaves, On the edge.


Gjorde egna pebbles av två akrylplattor och mönsterpapper från Basic Grey, Little black dress.


Övrigt så är det Roxs, lopp pärlor, Adornit, mesh och pärltråd.

Ja, en tavla blev det men inte som jag hade tänkt mig. Är inte nöjd heller, meeen…..

Jag gör ett nytt försök någongång och hoppas det går bättre då. :)

Jag bloggar för Mians igen den 25 november. Undras vad det kan bli då. Ser fram emot det, en ny utmaning.

Ha det gott där ute. Sköt om er.