söndag 31 januari 2010

Födelsedags kort

Det här kortet gjorde jag till min "stora" tjej, Céline, när hon fyllde 10 år.
Hon har/hade en orange period och då fick det bli ett kort som gick i orange.


Jag använde mig av ett härligt papper från Calambour, Persia Collection. Sedan så tog jag en stämpel från Sarah Kay, Lucy and Kitty, som jag embossade med Summer potpurri från Magnolia. Resten, lite blommor och andra dekorationer.

Jag använde pearlmaker för första gången och det gick jättebra. Jag lämnade det på bordet för torkning när jag var klar och gick därifrån. "Ingen rör ju det här kortet eftersom ingen är hemma", tänkte jag. Pyttsan! Jag har ju två nyfikna, håriga katter här hemma. Såklart att en av dom ska hoppa upp där och kolla in vad som hänt. Kunde fixa till det litegrann men fick dekorera med en liten blomma mitt i swirlen.

Det andra kortet så gjorde jag till min systerson Johan när han fyllde 23 år. Ett enkelt, lite tufft, svart kort med tillhörande kuvert.


Johan har musik påbrå så det blev en rockig stämpeln från Forma Hantverk som jag färglade med Tombow. Bokstavs stämplarna är från Prima Marketing, Christina Renee Design, och dom har jag embossat med Whispers, Enchanted gold. Några skruv brads på det och så sedan lite doodlig som pricket över i:t.

Kuvertet så stämplade jag med en murstämpel från Prima i ena hörnet. I andra hörnet "Urban textures" från Tingtura Design. Text stämpeln är från Penny Black ur setet "Bubbly".


Det var de, för den här gången. Tack för att ni tittade in och lämna gärna ett avtryck.

Ha det gott!

onsdag 27 januari 2010

Nytt utseende

Jag har bytt utseende på bloggen redan...

Ville ha tre kolumner och då passade inte den förra bakgrunden. Headern har jag gjort själv. Det vart inte riktigt som jag ville men det får duga.

Jag har bestämt mig för att än så länge bara ha pyssel och dyl i denna blog och fixa en annan till foto m.m. Vi får se hur det blir, hur jag löser allt.

Jag har hittat några till gamla kort som jag gjort som kommer att läggas upp och det kooommer nytt också. Min första LO kommer att sättas in som jag gjorde för ett par veckor sedan som min systerson fick på 20-års dagen.

Sen så har jag anmält mig till träffen i Karlstad som Svensk Scrapbooking anordnat i samband med mässan. Ooiii, vad nervös jag är. Har aldrig varit på nån träff förut och så ska man ge sig ut på ett så här stooort evenemang det första man gör. Ja aa..., men, det ska bli kul att få träffa alla som man "träffat" inne på forumet på Svensk Scrapbooking.

fredag 22 januari 2010

Teljus kort

Här är ännu ett teljus kort som jag gjorde till min kära syster när hon fyllde år.
Hon tycker ju om änglar så en ängel fick pryda kortet.
Teljusen som hon fick var från Partylite i doften "Glittrande Bärnsten".



Den altrade tändsticksasken satt jag inte fast på kortet den här gången så den fick komma med vid sidan om. Det går lika bra det.



Nu får vi se om det ska börja komma lite nyare grejer här i bloggen. Ska bara försöka ta och knåpa ihop lite först. Några foton kanske...........

Ha det gott!


torsdag 21 januari 2010

Lite gåvor

Över nyår så hade jag och min familj besök från andra sidan potten. Då hade jag gjort lite Teljus kort och "gamla" tvålar som jag gav åt dom.

Jag tog bort tvålarnas omslag och sedan slog jag in dom i vanligt brunt omslagspapper. Sedan tog jag en vintage bild på en gammal tvål etikett som jag fixade till i pse och skrev ut.
Jag skrapade och färgade kanterna och virade sen runt tvålen och limmade ihop. Otroligt att man hade en bild som det stod "New Years Greeting" på.




Det här Teljus kortet med "jultema" fick svärmor. Tagen hade en stämpel från Reprint med texten "vi önskar er allt gott inför Julen och det nya Året" på.




Nästa så fick yngsta svägerskan och hon är en person som älskar musik. Hon är Super på att sjunga.
Tagen hade en stämpel från Forma Hantverk med "Njut av livet" på, för det behöver hon verkligen göra. Även ett litet hänge med en not och G-klav på också så klart som hänger på hållaren av asken.



Det sista fick då äldsta svägerskan. Hon fick ett blått med lite limegrönt och blått mönsterpapper på.
Stämpeln på tagen var Forma Hantverks "Fånga dagen". Hon är alltid på språng med nåt och behöver verkligen stanna upp och "Fånga Dagen". Ett hänge med "Made with Love" fick pryda hållaren av tändsticks asken.



Det var lite som jag gjort den närmsta tiden iallafall. Kommer väl lite färskt snart.
Ha det gott!

onsdag 20 januari 2010

MiMa´s Bloggcandy

Nu ska jag pröva på bloggcandy. Kika in hos MiMa´s och ta en "lott" du också.




måndag 18 januari 2010

Hm hm, julkort

Jaha, ska jag vara tråkig och börja lägga upp lite julkort som blev gjorda till sista julen. Mina första julkort som jag gjort så de ser lite "tama" ut.
Svängde de första korten innan jag infoga dom men ändå så hamnade dom liggandes.
Men,men.











Jaha då var första korten upplagda men inte de sista.

Nu har jag också skaffat mig en blogg

Jaha, nu har jag också skaffat mig en blogg. Funderade länge hur jag skulle göra. Vad skulle jag skriva om, kommer jag att uppdatera den tillräckligt och tillräckligt mycket så att någon skulle vara intresserad att följa den?...
Ja, det visar väl sig.

Sidan ser inte ut för mycket än men det kommer väl med tiden. Försökte byta layout men det ville inte funka med de utseendet jag ville ha så det blev ett som funka någorlunda så får vi se vad de blir till.

Lite nervöst men jag tar det som det kommer ibörjan och lite försiktigt.

Ha det så gott

Kram

Lousan